3 UDTRYK

3 forskellige billedsprog.

Malerier af:

Elisabeth Frank-Rasmussen
Birgit Sperling
Merete Kjær

Udstilling 26 September – 10 Oktober 2020.

Kunstnere:

Elisabeth Frank-Rasmussen

FYSIOGNOMIER.  Jeg har altid været optaget af fysiognomier – og af sammenstød. Sammenstød f.eks. på de gotiske katedraler mellem Madonna med barnet og de dæmoniske vandspy – gargoiler. Sammenstød i et ansigt, der kan rumme ambivalente følelser – på en gang tristesse og finurlighed. Men også kroppens sprog fascinerer mig – også det har mange ”ansigter”; dansant, poetisk, brutalt. Til denne udstilling har jeg ikke mindst været inspireret af gargoilerne på katedralen i Amiens, men også anden kunst og hverdagens mangfoldige og forunderlige fysiognomier er igangsættende.

Kontakt: (tlf.: 42341709, email elisabethfrankrasmussen@gmail.com)

Birgit Sperling

SAMMENSTØD. Jeg har som Elisabeth langt tilbage været optaget af sammenstødet – indirekte visualiseret gennem valmuens dobbelthed, der på samme tid udtrykker en fascinerende skønhed, livshåb og det modsatte – det grimme, det afskrækkende, døden, som ligger bag menneskets hele tilværelse. Her kigger jeg også tilbage i historien – tager eksempel i 6 kvindeskikkelser, der fortæller om det liv, de har levet i hver sin tidsalder – umiddelbart visualiseret gennem skønheden, men bagom det smukke ydre ligger et liv med alle sammenstødets facetter.

Kontakt: (tlf.: 21606540, email bs@birgitsperling.dk, Instagram: sperling,birgit, www.birgitsperling.dk)

Merete Kjær 

FORUNDERLIGHEDER.  Lys og skygge, poesi og det fysiske udtryk er temaer, der optager mig, når jeg maler. Jeg er fascineret af ballet, hvor kroppen udtrykker sig uden ord. I ballettens verden findes skønheden i form af kroppens udtryk. Denne kunstart har også en bagside. Når jeg maler balletsko, synes jeg, at de er smukke og har karakter og aftryk af både skønhed og blodige lidelser, men det er det skønne, der kommer frem.

Sammenstødet imellem det lyse og det mørke giver spændinger i ethvert rum, hvilket jeg finder forunderligt, og det forholder jeg mig til i min arbejdsproces.

Kontakt : (tlf. 21460721, email merete.kjaer.larsen@gmail.com, facebook: merete.kjaer.larsen)

Udstillingen:

3 forskellige billedsprog er samlet i Studio KN på Frederiksberg – alle tager de udgangspunkt i sammenstødet mellem lys og mørke, det smukke og det afskrækkende. Det mangefacetterede er overalt det, der fascinerer.

Teknikken spænder fra tegning og sampling over tempera på skiffer til olie på lærred.